Wie is de grootste snurker van Nederland 2016?

bannerAl 8 jaar gaat de snurkkliniek van Nederland opzoek naar de grootste snurker. Vooral om het snurkprobleem meer onder de aandacht te brengen en uit de taboesfeer te halen. De zoektocht naar de grootste snurker is enerzijds ludiek, anderzijds is snurken een omvangrijk maatschappelijk probleem en rust er nog steeds een groot taboe op dit probleem.

Nederland telt zo’n 4 miljoen chronisch snurkers. Tevens is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat 60% van alle snurkers man is en 40% vrouw. De Kliniek voor Snurken en Apneu gaat ieder jaar opzoek naar de luidste snurker om de snurkproblematiek onder de aandacht te brengen en bespreekbaar te maken bij zowel snurker als eventuele (bed) partner.

De Kliniek voor Snurken en Apneu roept snurkers of partners van snurkers op hun snurkgeluid (MP3) of filmpje op te sturen naar: info@snurken.org. De ”winnaar” van de snurkwedstrijd krijgt een speciaal op maat gemaakte snurkbeugel om het onaangenaam snurkprobleem op te lossen.

De grootste snurker van 2015 was een vrouw, met een gemeten ”snurkpiek” van maar liefst 80dB. De recordhouder is een man, met een gemeten snurkpiek van 90dB in 2009. Ter vergelijking, een drilboor op 1 meter afstand produceert 100dB.
In de afgelopen 8 jaar is de ”snurkwedstijd” 2 maal gewonnen door een vrouw, 6 maal door een man.

Oproep:
Stuur een geluidsopname (MP3) of een filmpje van jezelf of je snurkende partner naar info@snurken.org en maak kans op een geheel gratis en speciaal op maat gemaakte snurkbeugel tegen snurken en apneu!

Kijk voor de voorwaarden op: www.snurken.org.