AXINESIS krijgt CE-markering voor het medische, interactieve revalidatiehulpmiddel REAplan

Axinesis heeft vandaag aangekondigd dat de medische, interactieve robot van het bedrijf, REAplan, een CE-markering krijgt – een bewijs dat hij voldoet aan Richtlijn 93/42/EEG betreffende medische hulpmiddelen. REAplan is ontwikkeld voor de revalidatie van patiënten met aangedane bovenste ledematen. Het gaat daarbij om volwassen patiënten die een beroerte hebben gehad en om kinderen met een hersenverlamming.

Axinesis is een innovatief medisch-technisch bedrijf dat als doel heeft om het functionele herstel van de bovenste ledematen na een hersenbeschadiging te verbeteren. Daartoe heeft het bedrijf REAplan ontwikkeld. REAplan combineert robotica met therapeutische behandeling. Het is een ergonomisch, interactief en auto-adaptief hulpmiddel dat de revalidatie van aangedane bovenste ledematen verbetert. Het onderscheidt zich van bestaande oplossingen doordat er in realtime geautomatiseerde en gepersonaliseerde assistentie wordt verleend bij armbewegingen. De werking van REAplan is onderzocht bij meer dan 300 patiënten en de resultaten van dit onderzoek laten een verbetering zien in het herstel van de aangedane bovenste ledematen.

De CE-markering geeft aan dat de regelgeving van de Europese Unie betreffende medische hulpmiddelen volledig wordt nageleefd.
Het bedrijf staat te trappelen om meteen te beginnen met het verkopen en verspreiden van het hulpmiddel in bepaalde EU-landen:

“Dit is een belangrijke mijlpaal in onze missie om de allernieuwste technologie te leveren voor de revalidatie van patiënten met een hersenbeschadiging,” vertelt Eric Hanesse, CEO van Axinesis. “De continue vraag van klanten om producten waarmee de revalidatie van patiënten verbeterd kan worden en de feedback van gebruikers op dit project hebben een uitzonderlijke rol gespeeld. We vinden het geweldig dat we innovatieve, hoogwaardige technologie tegen een zeer redelijke prijs kunnen aanbieden aan de Europese revalidatiewereld en dat we de klinische mogelijkheden voor iedereen beschikbaar kunnen maken.

Door robotica te integreren in revalidatieprogramma’s kunnen patiënten die herstellen van een beroerte een groot aantal bewegingen uitvoeren met hun armen en zo het natuurlijke reorganisatieproces van de hersenen, ook wel neuroplasticiteit genoemd, ondersteunen. Uitgaande van de huidige gegevens en resultaten kan REAplan meer dan 5 miljoen mensen over de hele wereld helpen die als gevolg van een beroerte een permanente handicap hebben opgelopen (*). Maar ook kinderen met hersenverlamming kunnen er baat bij hebben.”

Het bericht AXINESIS krijgt CE-markering voor het medische, interactieve revalidatiehulpmiddel REAplan verscheen eerst op Informedics – medische informatie online.