Sylvie Meis en Nelli Cooman geven startschot zesentwintigste Roparun

Zaterdag 3 juni 2017 start zowel in Parijs als in Hamburg de zesentwintigste Roparun. Driehonderd eenentwintig teams van ieder acht lopers, aangevuld met fietsers, verzorgers, chauffeurs en anderen zullen dan de meer dan driehonderd dertig kilometer naar Rotterdam afleggen, om op tweede Pinksterdag, maandag 5 juni tussen 11:00 en 19:00 uur, op een feestelijke Coolsingel in Rotterdam te finishen.

In Hamburg wordt het startschot gegeven door Sylvie Meis.Op de startlocatie in Parijs zal Nelli Cooman de teams het startsein geven. De teams zijn gedurende de hele route te volgen op de website van de Roparun.

In de aanloop naar de Roparun zamelen de teams zoveel mogelijk geld in voor het goede doel, onder het motto “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. In zesentwintig jaar is er al meer dan vijfenzeventig miljoen euro opgehaald voor mensen met kanker. Roparun verdeelt het ingezamelde geld aan doelen die proberen mensen de ziekte even te laten vergeten en de kwaliteit van leven te verbeteren.

De meer dan achtduizend teamleden van deze non-stop estafetteloop hebben door ludieke acties heel veel geld bijeen weten te brengen voor de doelen van de Roparun. Een overzicht van die doelen en meer over de Roparun is te vinden op de site: https://www.roparun.nl/