Mensen met MS bewandelen de Mont Ventoux

altOp 5 juni 2017 gaat een groep van 21 mensen met de chronische ziekte Multiple Sclerose de Mont Ventoux in Frankrijk beklimmen. Als team doen zij mee met het evenement Klimmen tegen MS en worden ondersteund door het Nationaal MS Fonds. Dit doen zij om een persoonlijke prestatie neer te zetten, maar ook om geld op te halen voor onderzoek naar MS. MS is namelijk een ziekte die (nog) niet te genezen is.

Team Vlinder doet in 2017 voor de vierde keer mee met dit evenement. Dit team bestaat uit mensen met MS met verschillende beloopsvormen van MS. Ook mensen met progressieve MS nemen deel. In estafettevorm wandelt het team naar de top van ‘de Kale Reus’, een ieder loopt minimaal 1 kilometer. Voor sommige mensen met MS is dit een prestatie die te vergelijken is met het lopen van een marathon voor atleten. Maar er zijn ook deelnemers die de hele berg als doelstelling hebben. Een ieder loopt naar eigen kunnen.Voorafgaand aan het evenement trainen zij en de sfeer zit er al goed in. Deelnemer Margreet Kooima (Krimpen a/d IJssel): “voor mij betekent deelname aan team vlinder een overwinning op mezelf en op MS. Alle positieve energie die ik vanaf het begin voel helpt mij zeker die berg op!!”  En ook Angela Wessels (Apeldoorn) gaat er helemaal voor: “je kan altijd meer dan je denkt!”  Door een enthousiast team van het Nationaal MS Fonds worden zij begeleidt. Zo loopt trainer Kelly Gerritsen (Naaldwijk) mee op 5 juni om de Vlinders te motiveren: “Meegaan met Team Vlinder betekent denken in mogelijkheden en niet in beperkingen!!”

Team Vlinder en onderzoek
Dit jaar is extra bijzonder omdat het Nationaal MS Fonds een onderzoek koppelt aan team Vlinder naar de impact van een sportieve prestatie op mensen met MS. De deelnemers lopen al weken voor het evenement met een fitbit die bijvoorbeeld de hartslag en slaapkwaliteit registreert. Ook vullen zij vragenlijsten in over hun algehele welzijn. Na het evenement worden de data uitgelezen en geanalyseerd.

Actie Warm Hart van de KRO
Familie en vrienden van de Team Vlinder deelnemers leven erg met hun dierbaren mee en voelen zich trots! Zo heeft een naaste het Nationaal MS Fonds aangemeld voor de Actie Warm Hart van de KRO vanwege het organiseren van team Vlinder. Wanneer het Nationaal MS Fonds de meeste stemmen heeft in september, kan de organisatie rekenen op 10.000 euro voor onderzoek naar MS.

Wereld MS Dag: 31 mei
Op woensdag 31 mei is het Wereld MS Dag waarbij verschillende organisaties op internationaal niveau aandacht vragen voor de ziekte MS. Wereldwijd hebben zo’n 2,5 miljoen mensen MS. MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel dat vele gezichten kent. Zo kan de een met MS nog de hele Mont Ventoux lopen en de ander is zorgafhankelijk. Het Nationaal MS Fonds heeft als doelstelling mensen met MS te activeren te blijven kijken naar mogelijkheden. Een ieder op zijn of haar eigen niveau.