Nieuwe behandeling diabetes type 2 vanaf 1 januari beschikbaar

Novo NordiskVanaf 1 januari 2017 is er een nieuwe behandeling voor volwassenen met diabetes mellitus type 2. Het middel is een combinatie van een langwerkende insuline en een GLP-1 receptoragonist. Dit nieuwe middel, uitsluitend op recept verkrijgbaar, werd ontwikkeld door Novo Nordisk, ’s werelds grootste leverancier van insuline.

Het nieuwe middel voor de behandeling van diabetes bestaat uit twee werkzame stoffen in één pen. Het helpt het lichaam de bloedsuikerwaarde te verlagen gedurende de dag, de nacht en na maaltijden.

Het middel is beschikbaar in een voorgevulde pen en de injectie wordt eenmaal per dag door de patiënt zelf toegediend. Bij voorkeur wordt het middel elke dag op hetzelfde tijdstip toegediend, maar als toediening op het gebruikelijke tijdstip niet mogelijk is, kan het middel op een ander tijdstip van de dag worden toegediend met een tussen poos van ten minste 8 uur.

Over Novo Nordisk
Novo Nordisk is een internationaal opererende onderneming op het gebied van gezondheidszorg. Het bedrijf is al 90 jaar een innovatieve en toonaangevende speler als het om diabeteszorg gaat. Dit erfgoed biedt ons de ervaring en de capaciteiten die ons in staat stellen om ook mensen met andere ernstige chronische aandoeningen te helpen deze te verslaan: hemofilie, groeistoornissen en obesitas. Novo Nordisk heeft zijn hoofdkantoor in Denemarken en heeft ongeveer 42.300 medewerkers in dienst, verspreid over 75 landen, en verkoopt producten in meer dan 180 landen.