Mondzorg-spektakel ToothCamp nu ook naar Den Bosch

ToothcampToothCamp breidt uit. Het mondzorgspektakel voor kinderen in groep 8 van de basisschool doet dit jaar niet alleen Amsterdam aan maar ook Den Bosch. Doel van ToothCamp is om prepubers en hun ouders te motiveren goed voor hun gebit te zorgen.

De 11-, 12- en 13-jarige deelnemers krijgen op ToothCamp een wereld aan proefjes, tests, weetjes en voorstellingen voorgeschoteld. Initiatiefneemster Ira van Eelen van ToothCamp : ‘We komen niet met droge leerstof, maar met spannende chemische proeven met zuur en kalk of porselein en schuurmiddelen. Zo leren we de bezoekers op een verrassende manier hoe belangrijk het is om je mond gezond te houden, en hoe je dat doet. Het is een schoolreisje waar je leert door te doen, te zien, te horen en te ruiken.’

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT), de beroepsvereniging van tandartsen, heeft zich dit jaar opnieuw van harte als sponsor aan ToothCamp verbonden, vertelt waarnemend voorzitter Hendrike van Drie: ‘Kinderen die naar de middelbare school gaan, komen in aanraking met veel ongezonde gewoonten, zoals snoepen, energiedrankjes en roken. Ze staan aan veel verleidingen bloot die slecht zijn voor de mondgezondheid. Tegelijkertijd hebben jongeren kwetsbare gebitten; pas op je 22e is je gebit volgroeid. Tot die tijd moet je er juist extra goed voor zorgen om het gaaf en gezond te houden. ToothCamp stimuleert jongeren daarin op een heel leuke en effectieve manier en probeert ook de ouders daarin mee te nemen.’

ToothCamp, dat dit jaar voor de derde keer plaatsvindt, is op dinsdag 15 maart in Amsterdam (RAI) en op vrijdag 18 maart in Den Bosch (Brabanthallen). Beide dagen duurt het evenement van 12 tot 15 uur. De toegang is gratis. Aanmelden voor ToothCamp is nog mogelijk.

Het bericht Mondzorg-spektakel ToothCamp nu ook naar Den Bosch verscheen eerst op Informedics – medische informatie online.