Run for KiKa Marathon: bijna 1,3 miljoen euro voor onderzoek naar kinderkanker

141 “finishers” zijn op zondag 1 november gehuldigd voor hun geweldige inzet voor KiKa in 2015. Eerder dit jaar liepen al 12 mensen de London Marathon voor KiKa. Samen met de inzet van 141 New York Marathon lopers werd dit jaar een recordbedrag van maar liefst 1,3 miljoen euro opgehaald.  

 

‘Deze medaille is voor Thomas!’

Eén van de KiKa Runners is Wilfred van de Groep. Hij is ambassadeur van Run for KiKa Marathon en liep afgelopen zondag voor de zesde keer een marathon voor KiKa. Al vijf jaar lang loopt hij voor zijn neefje Thomas, die helaas op 11 jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van kinderkanker. ‘Het was een geweldige dag zondag. Genoten van de massieve muur van geluid die de toeschouwers maakten. Genoten van de binnenkomst van de KiKa Runners. Genoten van de enthousiaste begeleiding. Genoten van dat eerste biertje ‘s avonds. Genoten van een prachtige editie van Run for KiKa New York Marathon 2015. Deze medaille is voor Thomas!’, aldus Wilfred.

 

Over Run for KiKa Marathon

Hardlopen om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek en betere behandelmethoden voor kinderen met kanker. In 2016 is het mogelijk om drie van de ‘Big Five’ Marathons te lopen voor KiKa, te weten Londen, Berlijn en New York. De deelnemers trekken het hele jaar op als groep, trainen regelmatig samen, steunen elkaar bij het sponsorwerven en reizen uiteindelijk samen naar een wereldstad!

Stichting Kinderen Kankervrij

Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), in 2002 opgericht door Frits Hirschstein en Maarten Stoopendaal, en mede bekend geworden door Prof. Tom Voûte, Prof. Rob Pieters en Prof. Huib Caron, organiseert al jaren allerlei activiteiten om fondsen bij elkaar te krijgen voor wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker en de behandeling daarvan. De missie van KiKa: in 2025 geneest 95% van alle kinderen met kanker. Op dit moment is dat maximaal 75%. Een van de activiteiten van KiKa is de Run for KiKa New York Marathon.

Het bericht Run for KiKa Marathon: bijna 1,3 miljoen euro voor onderzoek naar kinderkanker verscheen eerst op Informedics – medische informatie online.