Kraantje Pappie opent Nationale MS Dag

Op 22 november vindt de Nationale MS Dag in Den Bosch plaats. Dit is een informatieve en actieve dag voor mensen met de ziekte MS en hun naasten. Alex ‘Kraantje Pappie’ van der Zouwen is sinds 2014 ambassadeur van het Nationaal MS Fonds, omdat een goede vriend van hem deze chronische ziekte heeft. De popartiest opent de Nationale MS Dag muzikaal.

Zo’n 1200 mensen bezoeken jaarlijks de Nationale MS Dag. Dit is een aanzienlijk deel van de in totaal circa 16.000 MS patiënten in Nederland. De dag heeft een grote meerwaarde voor kennisoverdracht. Tijdens de Nationale MS Dag gaan mensen naar lezingen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van MS, volgen workshops en doen mee met activiteiten zoals bootcamp en Qigong. Ook tonen we onderzoeksresultaten en mensen gaan in gesprek met onderzoekers, professoren en elkaar.

DreaMS Award met Tim Hofman
Met de DreaMS Award wordt een droom verwezenlijkt die mensen met MS verder kan helpen. Velen hebben hun droom het afgelopen jaar ingestuurd voor de DreaMS Award. De droom met de meeste stemmen wint. Tijdens de Nationale MS Dag maakt presentator Tim Hofman de winnaar van de DreaMS Award bekend.

Jongeren met MS
Tim Hofman en Alex ‘Kraantje Pappie’ van der Zouwen zijn ook aanwezig bij het jongerenonderdeel op de Nationale MS Dag. Muziek maken en ervaringen uitwisselen over leven met een chronische ziekte staan centraal. Als presentator van het programma ‘Je Zal Het Maar Hebben’ heeft Tim Hofman veel gezien over leven met een (chronische) ziekte.

Het bericht Kraantje Pappie opent Nationale MS Dag verscheen eerst op Informedics – medische informatie online.