CE-markering verleend aan digitale Parkinson’s gezondheidstechnologie

Afbeeldingsresultaat voor KinetiGraphGlobal Kinetics Corporation, marktleider in digitale gezondheidstechnologie voor mensen met Parkinson’s, heeft CE-markering verkregen voor het nieuwe tweede generatie Parkinson’s KinetiGraph(TM) (PKG(TM))-systeem, wat aangeeft dat het product voldoet aan de Europese veiligheids- en gezondheidseisen en wetgeving.

Het Parkinson’s KinetiGraph(TM) (PKG(TM))-systeem is een patientvriendelijk, op algoritmes gebaseerd systeem dat lichaamsbewegingen en andere symptomen in de loop van zeven dagen registreert en voor een meer gepersonaliseerde behandeling en voor beheerbeslissingen datagedreven rapporten aanmaakt met als doel een hogere kwaliteit van leven voor patienten.

Het eerste generatie PKG(TM)-systeem wordt al in een aantal landen in Europa gebruikt, waaronder Zweden, Finland, Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Het tweede generatie-systeem is uitgerust met technologische verbeteringen zodat patienten zelf (naast hun arts) hun gesteldheid 24 uur per dag, 365 dagen per jaar (of ‘altijd en overal’) kunnen monitoren om hun symptomen beter te kunnen beheren en beheersen.

CEO en voorzitter van Global Kinetics Corporation, Timothy I. Toch, heeft gezegd dat de CE-markering van de nieuwe technologie ten grondslag ligt aan de assertieve uitbreiding van het bedrijf met nieuwe producten en aanbod van services om aan de behoeften van de Parkinson’s-gemeenschap wereldwijd te voldoen.

“Global Kinetics blijft strategische bedrijfsdoelstellingen leveren terwijl we standvastig onze missie volgen om een betekenisvol verschil te maken voor mensen met Parkinson’s. We hebben onlangs de aflevering van ons 13.000ste PKG(TM) rapport gevierd en we kijken uit naar een nieuw tijdperk van impact voor patienten over de hele wereld met ons tweede generatie PKG(TM)-systeem.

“Het tweede generatie PKG(TM)-platform stelt ons in staat om te profiteren van onze groeiende telehealth business en klinische trialservices en voort te bouwen op onze toch al aanzienlijke samenwerkingen met wereldwijde leiders in de farmaceutica en apparaten op het gebied van Parkinson’s.”

Steve Ford, CEO van Parkinson’s in het Verenigd Koninkrijk, werkt sinds 2014 met Global Kinetics samen om toegang tot het eerste generatie PKG(TM)-systeem mogelijk te maken voor mensen met Parkinson’s in het Verenigd Koninkrijk.

“Het tweede generatie PKG(TM)-systeem is een spannende ontwikkeling die mensen met Parkinson’s een krachtig platform biedt om de controle over hun Parkinson’s te nemen,” zei de heer Ford.

De nieuwe technologie zal in de komende twee maanden bij patienten en artsen in twaalf vooraanstaande Europese bewegingsstoornisklinieken worden geintroduceerd, met een volledige uitrol daarna.