55% consumenten kiezen voor aanvullende verzekering voor fysiotherapie

Veel mensen kiezen naast hun basisverzekering ook een aanvullende polis. 55% van die mensen doen dat om de kosten voor fysiotherapie te dekken(Bron: TNS NIPO in opdracht KNGF). Fysiotherapie valt voor ongeveer 70 % van de zorg onder de Aanvullende verzekering. Toch blijkt dat niet alle polissen een voldoende dekking voor fysiotherapie bieden.

Het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie(KNGF) heeft daarom deze week alle fysiotherapie praktijken voorzien van posters en flyers om patiënten voor te lichten over de nieuwe polissen van de zorgverzekeraars. Rond half november publiceren de zorgverzekeraars hun nieuwe polissen voor 2016. Met de voorlichtingscampagne, die deze week van start is gegaan, wil het KNGF de consumenten er nadrukkelijk op wijzen om de polissen goed te controleren op een voldoende dekking voor fysiotherapie. En ook of men de vrijheid krijgt om zelf een fysiotherapeut te kiezen.

Vanaf half november zal het KNGF op de website www.defysiotherapeut.com een overzicht publiceren van de polissen van de zorgverzekeraars, vooral waar het gaat om de dekking voor fysiotherapie. Daarmee kan de consument een juiste keuze maken

Het bericht 55% consumenten kiezen voor aanvullende verzekering voor fysiotherapie verscheen eerst op Informedics – medische informatie online.