‘Hartslagsleutel’ wint de VIC2015

De Cardio Acces Key van Science & Technology Corporation wint de Veiligheid Innovatie Competitie 2015 met het thema Slimme toegangscontrole. Deze ‘sleutel’ werkt met de eigen hartslag als uniek kenmerk. Polsband om, hartslag meten en de sleutel werkt de hele dag. Doorknippen of afdoen zet de polsband weer ‘op slot’. Veilig, simpel en innovatief, grote gebruikerswaarde en breed toepasbaar, aldus de jury.

Ubiqu access eindigde op de tweede plaats, met een slimme toepassing van de telefoon als universele en unieke sleutel. Boris Goranov, de bedenker van Ubiqu, presenteerde zichzelf tijdens de slotdag van de VIC2015 als de eerste sleutelloze wereldburger: offline, overal te gebruiken, nooit meer het probleem van zoekgeraakte sleutels.

Het mobieltje blijkt bij meerdere finalisten centraal te staan. Ook Respond, ViNotion en Technolution maken er min of meer gebruik van in hun voorstellen, met respectievelijk een SmartTrace-systeem dat ook in oorlogssituaties makkelijk is toe te passen, een FastFlow-ID waarmee voertuigen simpel zijn op te sporen, en een mobiel identificatie systeem, de MIDaaS.

De polsband won gisteren van de mobiele telefoon. S&T Corporation gaat de hoofdprijs, twee ton, gebruiken om het idee van de Cardio Acces Key nader uit te werken. De NIDV bood de winnaar gisteren een stand aan tijdens het NIDV-congres op 19 november a.s.. En VO Patents &Trademarks gaf ook dit jaar de winnaar een octrooivoucher.

De slotdag van de VIC 2015 vond plaats in Den Helder, op de Karel Doorman, het grootste marineschip van dit moment. Bezoekers kregen naast vijf boeiende presentaties en een interview met de winnaar van vorig jaar, Embedded Acoustics, ook een rondleiding over dit prachtige schip.

De VIC2015 leverde 70 initiële belangstellende MKB’ers op en uiteindelijk 21 daadwerkelijke inzendingen. Mooie oogst, zei juryvoorzitter generaal Gerard Koot van Defensie. Het thema Slimme toegangscontrole weet blijkbaar voldoende te prikkelen.

Het bericht ‘Hartslagsleutel’ wint de VIC2015 verscheen eerst op Informedics – medische informatie online.

Powered by WPeMatico