Tandartsen vernieuwen publiekswebsite over mondzorg

De beroepsvereniging van tandartsen KNMT lanceert vandaag de vernieuwde publiekswebsite Allesoverhetgebit.nl. Zowel de vormgeving als de inhoud van de website zijn opgefrist. Ook is de site beter toegankelijk gemaakt voor verschillende apparaten, zoals smartphones en tablets. Patiënten vinden op Allesoverhetgebit.nl antwoord op vragen over verzorging van en pijn en aandoeningen in de mond.  Jaarlijks maken zo’n 150.000 mensen gebruik van de site.

De website biedt informatie over mogelijke behandelingen en geeft inzicht in de kosten en de rekening van de tandarts. Er is ook aandacht voor preventie, met tips om het gebit en de mond gezond te houden. De teksten op Allesoverhetgebit.nl zijn geschreven in duidelijke taal en worden verhelderd met afbeeldingen, illustratie of videomateriaal.

Handig voor en na tandartsbezoek
De site is niet alleen handig vóór een bezoek aan de tandarts, maar ook erna.  Want uit onderzoek blijkt dat mensen minder dan de helft onthouden van wat een arts tijdens een consult vertelt. Zo werkt de website ondersteunend voor tandartsen en patiënten; met extra uitleg in aanvulling op de persoonlijke consulten. Ook voor andere zorgverleners is de website een handig hulpmiddel om patiënten naar door te verwijzen.

Betrouwbaar en transparant
KNMT-voorzitter Aad van der Helm licht toe: ‘Als beroepsvereniging staan wij samen met alle partners die inhoudelijk meewerken aan de website garant voor de betrouwbaarheid van de informatie. We willen patiënten transparantie bieden over de mondzorg en ook betrekken bij de keuzes en afwegingen die een tandarts maakt. Daarmee krijgen ze meer inzicht in  de behandeling en de bijbehorende kosten en weten ze precies waar ze aan toe zijn. Bovendien dragen we met de website bij aan preventie en zelfzorg. Zo kunnen we samen zorgen voor goede mondgezondheid. En dat is van levensbelang, want een gezonde mond is van invloed op de gehele gezondheid.’

Het bericht Tandartsen vernieuwen publiekswebsite over mondzorg verscheen eerst op Informedics – medische informatie online.